nádherná akce FB BANÍK OSTRAVA !!!

18.04.2017 09:10

https://mladez.fcb.cz/clanek.asp?id=Turnaj-pro-Deniska-sklidil-obrovsky-uspech-715

V sobotu 15. dubna proběhl v areálu ZŠ Jana Šoupala první ročník charitativního turnaje, který pro letošní rok nesl název Turnaj pro Deniska. Po celou dobu turnaje vládla velmi přátelská atmosféra mezi všemi zúčastněnými, kteří se všichni stali vítězi. Hlavním vítězem turnaje se však stal Denisek Knebl.

Areál základní školy Jana Šoupala byl zdejším správcem Pavlem Šubrtem perfektně přichystán k uspořádání turnaje. Sám správce se spolupodílel na přípravě turnaje za což mu patří obrovský dík. Sobotního turnaje se zúčastnilo dvanáct týmů, především z nejbližšího okolí Ostravy. Zde je jejich výčet: FC Baník Ostrava (modrá), FC Baník Ostrava (bílá), MFK Karviná, TJ Sokol Dolní Lhota, TJ Slovan Ostrava, FK Slavia Opava, FK Baník Albrechtice, FC Ostrava-Jih, Fotbal Studénka, FK SK Polanka, SK Lhotka a FC Vratimov. „Všech dvanáct týmů souhlasilo a ztotožnilo se s myšlenkou věnovat celý výtěžek ze startovného, které činilo 2000,-Kč, právě Deniskovi,“ dodal Zdeněk Grygar, hlavní stvořitel myšlenky. Velké poděkování patří klubu FK Baník Albrechtice, kteří nad rámec startovného vybrali dalších 1400,-Kč, které společně s velkým perníkovým srdcem předali Deniskovi.

V rámci turnaje probíhal prodej "štěstíček". „Kdokoliv si mohl koupit libovolný počet štěstíček jejichž byla stanovena na 20,-Kč,“ uvedl nás do dění trenér Grygar. „Štěstíček se nám nashromáždilo přibližně okolo 250, jednalo se především o dárečky od rodičů a trenérů baníkovských dětí, kterým bych tímto chtěl hrozně moc poděkovat,“ pokračoval Zdeněk Grygar. Prodej štěstíček trval pouhou půlhodinu, poté byly všechny vykoupeny a rozdány novým majitelům. I nadále bylo možné přidat dobrovolné příspěvky, kterých se sešlo spousta. O mimořádné příspěvky se postarali také městští zastupitelé, kteří nás poctili svou návštěvou, jmenovitě pan Petr Veselka, místostarosta městského obvodu Poruba pan Petr Zábojník a starosta městského obvodu Poruba pan Petr Mihálik, jejich návštěvy si velmi vážíme. Pan Zábojník zároveň přebral záštitu nad turnajem a byl přítomen po celou dobu turnaje, kdy se velmi ochotně fotil se všemi týmu a zodpovídal dotazy zúčastněných.

V průběhu turnaje probíhala dražba o domácí dres Baníku Ostrava podepsaný hráči A týmu. Přetahovaná probíhala po celou dobu turnaje, kdy si na něj dělali zálusk především pan Zábojník a pan Mihálik ze zastupitelstva města Ostravy a také hráči A týmu, kteří nás na turnaj přišli navštívit. Všem ho nakonec vyfoukl pan David Richter, trenér klubu TJ Sokol Dolní Lhota, který neváhal za dres nabídnout 5500,-Kč a stal se jeho novým majitelem.

Na turnaj dorazili také zástupci médií. Reportáž o průběhu turnaje přijeli natočit štáby ostravské televize Fabex, o reportáži Vás budeme dále informovat. Přijeli také zástupci TV Barandov, jejichž reportáž proběhla již v neděli a můžete ji shlédnout zde v čase 11:28. Fotogalerii z turnaje najdete na facebookovém profilu Akademie FC Baník Ostrava.

Jak již bylo zmíněno výše, turnaj navštívila také šestice hráčů baníkovského A týmu. Na turnaj dorazili brankář Petr Vašek, obránci Denis Granečný a Matěj Helešic, záložníci Dan Ožvolda a Bronislav Stáňa a útočník Ľubomír Urgela. Hráči se ochotně fotili a debatovali se zúčastněnými týmy i návštěvníky a sledovali výkony malých fotbalových nadějí. Na závěr své návštěvy si připravili pro Deniska dárek a předali mu dres podepsaný hráči A týmu. Na oplátku od Deniska dostali talismany, které by jim měli pomoci v boji o postup zpět do první ligy.

Již v dresu Baníku, který na sebe Denisek ihned oblékl, měl možnost vést své první utkání jako trenér. Zápas mezi týmy FC Vratimov a FC Baník Ostrava modrá patřil právě Deniskovi. Asistenta mu v tu chvíli dělal trenér baníkovské kategorie U9 Michal Chudík a společně utkání dovedli do vítězného konce. „Denisek svůj první zápas odkoučoval bravůrně a svými super pokyny dovedl kluky k zaslouženému vítězství,“ vyslechl si pochvalu od svého asistenta Michala Chudíka.

Za Baník Ostrava přejeme Deniskovi, aby dále statečně bojoval a připsal si vítězství v mnohem důležitějším zápase, než byl ten proti Vratimovu!

Závěrem slova maminky Deniska paní Libuše Ligocké: „Dnešní nádherná akce pro Deniska pod vedením trenérů FC Baníku, hlavně milého Zdeňka Grygara a dalších, pod záštitou radnice Poruba - s úžasnou atmosférou, parádním výkonem mladých fotbalistů přinesla na pokračovaní léčby kolem 40 tisíc Kč. Denisek dostal perníkové srdce s logem Baníku Albrechtice, jedinečný dres podepsaný hráči Baníku A, zlatou medaili a hlavně pocit, že jsou stále kolem nás báječní lidé, kterým není cizí pomoci druhému člověku.  Jste borci nejlepší!!! Moc Vám všem z celého srdce DĚKUJEME.“

I nadále může kdokoliv, kdo má zájem o pomoc Denisovi, přispět na transparentní účet u FIO banky č. 2200923116/2010 jako variabilní symbol prosím uveďte 1922.

Kontakt

Denisek Knebl

denisek2002@seznam.cz

Transparentní účet vedený FIO bankou
2200923116/2010

https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2200923116

odkaz na FB stránku: Pomoc Deniskovi

číslo účtu: 670100-2209272700/6210 mBank
pro dary ze zahraničí:
IBAN- CZ 1162106701002209272700
BIC CODE- BREXCZPPXXX

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode